faq foto
Bedrijven

Het implementeren van oplaadpunten op de werkplek: Een gids voor bedrijven

Nu het gebruik van elektrische voertuigen (EV's) blijft toenemen, overwegen veel bedrijven laadstations op hun werkplek te installeren. Hier volgt een gids voor bedrijven over hoe ze laadstations op de werkplek kunnen installeren:


Beoordeel uw laadbehoeften:

Voordat u laadstations installeert, is het belangrijk om uw laadbehoeften te beoordelen. Hoeveel werknemers rijden met EV? Hoe vaak moeten zij hun voertuigen opladen? Aan de hand daarvan kunt u bepalen hoeveel laadstations u nodig hebt en waar ze moeten komen.


Kies het juiste type laadstation:

Er zijn verschillende soorten laadstations beschikbaar, waaronder Level 1, Level 2 en Level 3 (ook bekend als DC snelladen). Niveau 2 laadstations zijn meestal de beste keuze voor werkplekken, omdat ze een EV in een paar uur kunnen opladen.


Bepaal de installatiekosten:

Het installeren van laadstations kan duur zijn, dus het is belangrijk om vooraf de installatiekosten te bepalen. Dit zal u helpen om het project te budgetteren en mogelijke obstakels te identificeren.


Plan het onderhoud:

Laadstations vereisen regelmatig onderhoud om ervoor te zorgen dat ze goed werken. Dit omvat het reinigen en testen van de apparatuur en het vervangen van onderdelen indien nodig. Zorg voor een budget voor regelmatig onderhoud van uw oplaadstations.


Promoot de laadstations:

Zodra uw laadstations zijn geïnstalleerd, moet u ze promoten bij uw werknemers en klanten. Dit zal het gebruik van EV aanmoedigen en het gemakkelijker maken voor EV-bestuurders om hun voertuigen op uw werkplaats op te laden.


Werk samen met aanbieders van laadstations

Samenwerken met aanbieders van laadstations kan een geweldige manier zijn om laadstations op uw werkplek te implementeren. Zij kunnen helpen met de installatie, het onderhoud en zelfs de facturering van de laadstations. Dit kan uw bedrijf tijd en middelen besparen, en zorgt er ook voor dat u een beroep kunt doen op deskundigen voor ondersteuning.


Kortom, de implementatie van laadstations op de werkplek kan veel voordelen hebben voor bedrijven. Van het verminderen van de afstandsangst van werknemers tot het aantrekken van klanten die met EV rijden, het kan een waardevolle investering zijn voor elk bedrijf dat het gebruik van EV wil ondersteunen. Door de laadbehoeften te beoordelen, het juiste type laadstation te kiezen, de installatiekosten te bepalen, het onderhoud te plannen, het laadstation te promoten en samen te werken met aanbieders van laadstations, kunnen bedrijven probleemloos laadstations op hun werkplek implementeren.